Ακτινογραφία των Safe Zones και των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

Συνολικά 24 ομιλητές διαδέχτηκαν ο ένας τον άλλο στο βήμα της ημερίδας για τις Ασφαλείς Ζώνες (Safe Zones) και τους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες, που διοργάνωσε η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων με την υποστήριξη της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν εκτενώς οι θεματικές ενότητες που προσέγγιζαν το θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων από διάφορες οπτικές γωνίες.

Οι εισηγήσεις προκαλούσαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις με το κοινό σχετικά με το εθνικό σύστημα φιλοξενίας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, την ακτινογραφία των Safe Zones, τα προγράμματα φιλοξενίας και ένταξης, τη σημασία των εναλλακτικών μορφών φιλοξενίας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, τις όψεις της ευαλωτότητας, καθώς και τους τρόπους κοινωνικής ένταξης των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων. Στην ημερίδα συμμετείχε με μουσικό δρώμενο η μπάντα Music Team Τρίλοφος που αποτελείται από ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από τη δομή επείγουσας φιλοξενίας στον Τρίλοφο.